Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (10/3/2024)

Το Λύκειο των Ελληνίδων Ηρακλείου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με μια όμορφη και συγκινητική εκδήλωση , την οποία οργάνωσε η Εφορία «Δικαιωμάτων της Γυναίκας και του Παιδιού -Ισότητας των Φύλων» .Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους: ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος ο Β’ , ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Αλέξης Καλοκαιρινός , ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης , Αντιδήμαρχοι, Εκπρόσωποι Φορέων του Ηρακλείου και πλήθος κόσμου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Λύκειο των Ελληνίδων Ηρακλείου, τίμησε την κα Θεανώ Μεταξά Κανακάκη , για την προσφορά της στη διάσωση και διάδοση  των εθίμων και παραδόσεων της Κρήτης, ενώ η κα Γεωργία Μηλάκη, Ιατρός Ογκολόγος,  Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Ισότητας στην Περιφέρεια Κρήτης , με τη μεστή και γεμάτη νοήματα ομιλία της με τίτλο : «Βρίσκοντας την ισορροπία σ’ ένα δρόμο γεμάτο προκλήσεις και εμπειρίες », παρουσίασε τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών για ένα κόσμο δίκαιο και αλληλέγγυο, χωρίς διακρίσεις.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια αφιερωμένα στη γυναίκα , τα οποία επιμελήθηκε η κα  Αργυρώ Σταυρίδη, μαέστρος του Μουσικού τμήματος του Λυκείου, η οποία συνόδευσε στο πιάνο την ερμηνεύτρια των τραγουδιών κα   Ειρήνη Σταυρίδη.

 

Διαμοιράστε το: